Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach

De Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach tot en met module II is geaccrediteerd door de NOBCO/EMCC op het niveau senior practitioner.

I - Professioneel Coachen

I - Professioneel Coachen

Wil je professionele coachtechnieken kunnen toepassen in je huidige baan? Of wil je zelfstandig gaan coachen in je eigen praktijk? In deze eerste module van onze geaccrediteerde coachopleiding, de Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach, krijg je een stevige basis aangereikt voor het professioneel coachen van cliënten met allerlei hulp- en ontwikkelvragen. Van een medewerker die het lastig vindt om samen te werken tot een cliënt die er moeite mee heeft om zijn mening naar voren te brengen.

II - Coachen tot en met Zijnsniveau / Emotie-GPS Coachen

II - Coachen tot en met Zijnsniveau / Emotie-GPS Coachen

In module I leerde je werken met beperkende en ondersteunende overtuigingen. Nu gaan we een paar lagen dieper, naar het niveau van de ZijnsOvertuigingen. Dat zijn - vaak onbewuste - overtuigingen op het diepste niveau die het succes en het levensgeluk van je cliënt voor een groot deel bepalen. Door het werken met deze overtuigingen leer je je cliënten om te opereren vanuit zelfvertrouwen en innerlijke kracht.Verder leer je met je cliënten te werken met het bijzondere instrument de Emotie-GPS. Dat leidt tot lichtheid, emotionele stabiliteit en vrijheid en een grote mate van zelfkennis en zelfvertrouwen.

III - Eclectisch Coachen

III - Eclectisch Coachen

Eclectisch betekent: het beste van alles combinerend. In deze module kijken we kritisch naar meerdere coachtechnieken en -stromingen en combineren deze tot een eclectisch model. Dit heeft het grote voordeel dat je je aanpak optimaal kunt aanpassen aan de hulpvraag van je cliënt, in plaats van alle cliënten vanuit dezelfde gedachtengang te benaderen. Onderwerpen die daarbij extra aandacht krijgen zijn angst, het verwerken van oud verdriet en het versterken van de Positieve ZijnsOvertuiging.

IV - Specialisaties geschikt voor na module II

IV - Specialisaties geschikt voor na module II

Deze module bestaat uit meerdere los van elkaar te volgen onderdelen, waaronder bijvoorbeeld relatiecoaching, burn-out (chronische stress syndroom), hypnosetechnieken in coaching. Ze geven allemaal een specifieke toevoeging aan je coachvaardigheden.

V - Specialisaties geschikt voor na module III

V - Specialisaties geschikt voor na module III

Deze module bestaat uit meerdere los van elkaar te volgen onderdelen, waaronder bijvoorbeeld psychodrama in coaching, eetstoornissen in coaching, angst, raakvlakken, overeenkomsten en grenzen in coaching en psychotherapie, depressie in coaching, DSM V. Ze geven allemaal een specifieke toevoeging aan je coachvaardigheden.

VI - Afstuderen

VI - Afstuderen

In deze module verdiep je je in de literatuur over twee zelfgekozen onderwerpen die relevant zijn voor de coachpraktijk. Je gaat ook kijken naar je persoonlijke zelfreflectie en het bewegen van cliënten tot zelfreflectie. Je schrijft hier een aantal essays over. Verder ga je een les of workshop van minimaal vier uur, op academisch niveau, bedenken, voorbereiden en geven.