III - Eclectisch Coachen

Eclectisch betekent: het beste van alles combinerend. In deze module kijken we kritisch naar meerdere coachtechnieken en -stromingen en combineren deze tot een eclectisch model. Dit heeft het grote voordeel dat je je aanpak optimaal kunt aanpassen aan de hulpvraag van je cliënt, in plaats van alle cliënten vanuit dezelfde gedachtengang te benaderen. Een combinatie van klassieke en vernieuwende stromingen zoals Transactionele Analyse, Gestalttherapie, NLP en Emotie-GPS coaching vormt de basis van het eclectische model dat we gaan opstellen.

In deze module gaan we onder andere in op het Werken met Delen, waarmee innerlijke conflicten op een onbewust niveau worden opgelost en verborgen kwaliteiten de ruimte krijgen om op te bloeien. Je leert hoe je de Positieve ZijnsOvertuiging van je cliënt kunt versterken, waardoor je cliënt meer zelfvertrouwen krijgt en zich sterker voelt. We gaan uitgebreid in op verliesverwerking en het rouwproces. 

 

Duur

7 dagen gedurende 6 maanden

Toelatingseisen

  • Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach, module II
  • Actieve coachpraktijk

Toetsing

De toets bestaat uit een schriftelijke toets, bestaande uit theorievragen en een casus, en uit een praktische toets bestaande uit het voeren van een coachgesprek.

Uitstroomniveau

  • Seniorcoach bij het COCOA (Coaching Collectief Amethist)
  • PE punten bij het COCOA
  • PE punten bij de NOBCO/EMCC worden per keer aangevraagd

Resultaat

Na het volgen van de module Eclectisch Coachen heb je een heleboel kennis over verschillende stromingen en methodieken van coaching. Je bent in staat om eclectisch te werken, vanuit een goed gevulde instrumentenkoffer én ervaring het geëigende instrument voor een cliënt en een leersituatie te kiezen en instrumenten te combineren. Je bent uitstekend in staat om cliënten te coachen bij overmatige angst en de lichamelijke en psychische gevolgen van een trauma. Ook kun je diepgaande coachtechnieken inzetten om je cliënten te helpen met verliesverwerking.