Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

De training is waardevol en wordt heel liefdevol gegeven.

De training is waardevol en wordt heel liefdevol gegeven. Waarbij je echt merkt dat een onderliggend doel is om ons als betere communicerende en meer verdraagzaam de wereld in te sturen. Met meer begrip voor vriend en vijand. Die missie is wat mij betreft geslaagd.

(annoniem)

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Ik heb nu een instrument in handen om in te kunnen zetten.

Ik heb vooral geleerd om de andere communicatiestijlen te herkennen en ze bewust in te zetten. Ik heb nu een instrument in handen om in te kunnen zetten.

Barbara

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

De verschillende communicatiestijlen waren een eye opener voor mij en gaf me handvatten om met andere stijlen in gesprek te gaan.

De verschillende communicatiestijlen waren een eye opener voor mij en gaf me handvatten om met andere stijlen in gesprek te gaan.

Betty

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Ik heb veel geleerd over mijn eigen stijl en vooral hoe ik beter kan communiceren met de andere stijlen.

Ik heb veel geleerd over mijn eigen stijl en vooral hoe ik beter kan communiceren met de andere stijlen.

Debby

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Het gaf me inzicht hoe om te gaan met mensen die anders communiceren.

Ik vind het heel nuttig om te zien dat er verschillende communicatiestijlen zijn en dat mensen volgens deze stijlen communiceren. Het gaf me inzicht hoe om te gaan met mensen die anders communiceren.

Han

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Ik heb veel communicatie cursussen gevolg maar geen een heeft zoveel impact gehad.

Ik heb veel communicatie cursussen gevolg maar geen een heeft zoveel impact gehad. Dit komt doordat de verschillende stijlen, goed worden uitgelegd en je ze aan de lijve kunt ondervinden. Heel erg vermoeiend, emotioneel en interessant. Fijne groep. Goede afwisseling theorie en praktijk.

Klaske

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Fijn om in de groep te kunnen oefenen met de verschillende communicatiestijlen en hier feedback op te krijgen.

Ik heb veel herkenbare dingen gezien. Fijn om in de groep te kunnen oefenen met de verschillende communicatiestijlen en hier feedback op te krijgen. Fijn ook om van andere bevestiging te krijgen in iets wat ik eigenlijk al dacht. Ik ervoer dat de groep erg open stond voor elkaar. Goede opzet met veel afwisseling en laagdrempelig voor alle opleidingsniveaus.

Marjolein

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Deze training heeft mij inzicht gegeven over hoe anderen mij zien en hoe ik anderen beter kan begrijpen.

Verhelderende training! Deze training heeft mij inzicht gegeven over hoe anderen mij zien en hoe ik anderen beter kan begrijpen. Je merkt meteen resultaat als je het in de praktijk toepast. En als het gewenste resultaat niet wordt bereikt dan kun je ook meteen aanpassen. "

Parmelia Hussain

 

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen introductieworkshop

Boeiende workshop van de eerste tot de laatste minuut.

Boeiende workshop van de eerste tot de laatste minuut. Ook doordat er verschillende tools worden gebruikt om tot inzichten te komen en je interactief bezig bent in een veilige (respectvolle maar/en eerlijke)sfeer en je ook van elkaar veel leert. Doen!!!"

Diana van Es

 

Communiceren met Kinderen

Ik ben zo blij dat ik deze cursus gedaan heb, want het maakt ons als gezin en ieder individueel alleen maar hechter

Ik ben zo blij dat ik deze cursus erachter (de coaching) aan heb gedaan, want het maakt ons als gezin en ieder individueel alleen maar hechter, mooier en warmer en dat was wat ik graag wilde/als leerdoel had.

Dominique

 

Communiceren met Kinderen

Ik heb heel veel over mijzelf geleerd, patronen die in de loop van de tijd zijn ontstaan en onbewust waren

Ik heb heel veel over mijzelf geleerd, patronen die in de loop van de tijd zijn ontstaan en onbewust waren, zijn bewust geworden en kon ik daardoor veranderen als dat aan de orde was.

Evelyne

 

Communiceren met Kinderen

Prettige en leerzame ervaring

Prettige en leerzame ervaring. De praktische oefeningen in de training zijn heel verhelderend en het uitwisselen van ervaringen, in deze groep heel veilig.

Judith

 

Communiceren met Kinderen

Vond het inzicht en houvast geven. Zou voor iedere ouder in begin van ouderschap gegeven moeten worden.

Vond het inzicht en houvast geven. Zou voor iedere ouder in begin van ouderschap gegeven moeten worden. Geeft bewustwording en kracht. Met name de kaders te krijgen zoals van acceptabel gedrag en veilige, toetsbare grenzen aangeven. Inhoud was uitgebreid, bijna te veel inhoud om je eigen te maken. Zou in kleinere hoeveelheden bij mij beter aankomen. Sfeer en groepswerking erg fijn en vertrouwd. Delen van ervaringen soms voor mij te uitgebreid, zou fijn zijn dit vaker terug te koppelen aan gegeven theorie en handvatten. Oefenen en spelen van ouder en kind situaties erg inzichtgevend."

Marieke Luin

 

Communiceren met Kinderen

Mijn kinderen hebben meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik duidelijker ben en meer kan genieten van de kleine dingen

Meer zelfvertrouwen gekregen door duidelijk te zijn en meer te genieten van de kleine dingen. En als het een keer mis ging niet meteen te denken dat ik niet goed genoeg ben als moeder. Ik vond de training leerzaam en zinvol door alle informatie die we kregen met de duidelijke en herkenbare voorbeelden van Gineke maar ook van de andere cursisten. Ook erg goed en confronterend waren de rollenspellen, waarbij je duidelijk kon meemaken waar je valkuil hem in zit. Of wat juist goed ging.

Marlijn

 

Open en Vrij

Ik heb stappen gezet die me zachter hebben gemaakt.

Ik heb stappen gezet die me zachter hebben gemaakt. Ik gebruik het woord eerbied in mij dagelijks leven nauwelijks, maar dat heb ik wel ervaren. Kwaliteit, deskundigheid en eerbied voor het leven.

Els

 

Open en Vrij

Voor mij was het een mooie ervaring om mijn spontaniteit en levenslust te herontdekken.

Bij open en vrij training ruim je kinderverdriet op door er op een zachte manier naar te kijken. Het is een training waar je ruimte krijgt om uiting te geven aan het verdriet. Voor mij was het een mooie ervaring om mijn spontaniteit en levenslust te herontdekken.

Femke

 

Open en Vrij

Een prachtige, warme, liefdevolle, zachte en sterkte training waarin ik veel ballast van vroeger achter me heb kunnen laten.

‘Een prachtige, warme, liefdevolle, zachte en sterkte training waarin ik veel ballast van vroeger achter me heb kunnen laten. Heldere uitleg en leiding, waarover veel inzicht en acceptatie ontstaat. Er is een last van mijn schouders. Ook heel mooi om in de training te leren over contact en intimiteit en te voelen hoe mooi en subtiel dat kan zijn. De training is tot in de puntjes verzorgd en de zorgzaamheid voor alle deelnemers straalt er vanaf. Wat ook heel fijn was, was om oude woede kwijt te raken waardoor ik vrijer en krachtiger in het leven sta. Ik heb erg veel aan het weekend gehad. Ik voel me zo licht en ontspannen en heerlijk leeg. Mijn buik is veel groter geworden, het lijkt wel of er al die tijd een steen onderin mijn buik ligt en dat daar nu allemaal ruimte is gekomen. Ik voel me relaxt en open en het maakt me helemaal niet meer uit of ik op thuis thuis komt of dat soort dingen. En ik voel me heel blijf. En liefdevol. En het maakt me ook niet meer zo veel uit als mijn vriend stom doet dan doe ik gewoon liefdevol tegen hem en dan doet jij ook fijner. Dank je wel voor het geweldige weekend.’

Floor

 

Open en Vrij

10+ met een gouden randje.

10+ met een gouden randje.Goddelijk: geven- en ontvangen- delen. Zorg hebben voor je gekwetste kind. Gedragen door de groep, Gienke. Tanx voor alle liefde en warmte tijdens deze dagen.’

Katinka

 

Open en Vrij

De training Open en Vrij geeft de ruimte om weer met veel zelfliefde in het leven te staan.

‘De training Open en Vrij geeft de ruimte om weer met veel zelfliefde in het leven te staan. Het geeft je inzicht in je oud-verdriet en hoe dit te verwerken. Het verlost je van je boosheid. En zorgt ervoor dat je diegene die je het verdriet en de boosheid hebben bezorgt te vergeven, zodat je het volledig kan loslaten. Daarnaast kan je opnieuw contact maken met anderen. De training laat je het allemaal zelf vrijwillig doen, zodat je het zelf ook na de training kan toepassen. Ik voel nu weer veel zelfliefde en kracht om alles te doen zoals ik het wil in het leven.’

Marloes

 

Open en Vrij

Het zorgt voor heel veel rust, wat ik iedereen gun

‘Het fijne aan de training Open & Vrij is dat ik ballast weg kon gooien. Verdriet uit het verleden krijgt een enorme ruimte om zich te kunnen tonen, waardoor ik veel negatieve eigenschappen een plek kan geven en hierdoor minder snel in m’n negatieve doen schiet. Het zorgt voor heel veel rust, wat ik iedereen gun.’

Michel Kobus

 

Open en Vrij

De training is een absolute must have voor iedereen die zijn kwaliteit van leven wil verbeteren.

De training is een absolute must have voor iedereen die zijn kwaliteit van leven wil verbeteren. Door de zeer deskundige staf wordt je aan de hand genomen om ondermijnende gedragspatronen te doorbreken. De training is effectief, doeltreffend, liefdevol, zacht, mooi. Het hele weekend door verhelderend en origineel. Ik ben enorm dankbaar dit ervaren te mogen hebben.’

Niek

 

Open en Vrij

Het maakt mij rijker, blijer en vol levenslust en onbevangen.

De training heeft me in contact gebracht met een stuk verdriet waarvan ik wist dat het er was maar waar ik niet bij kon. Tegelijk heb ik gezien welke kracht en potentie er onder dat verdriet zit. Iets wat mij mij maakt en waar ik nu voor durf te staan. Het maakt mij rijker, blijer en vol levenslust en onbevangen.

Norbert

 

Open en Vrij

Ik zou het bijna bizar noemen, zo goed heeft het meedoen met de Open & Vrij training voor mij gewerkt.

Sinds 2002 had ik inmiddels de nodige trainingen elders gevolgd en het werken met de emotie-gps had ik de afgelopen paar jaar ook geleerd. Toch waren er een paar heel hardnekkige NZO’ s uit mijn jeugd. Uit mijn NZO stappen lukte wel, de automatische reactie wat het erin stappen tot gevolg had, kreeg ik maar niet uit mijn systeem. Vanuit deze NZO was er boosheid. Veel boosheid, gepaard met een hele hoge en bedreigende energie. En omdat dat vernietigend werkt binnen relaties, besloot ik er wat aan te doen. Open & Vrij bood mij de sleutel tot het bewust worden van al dat oude verdriet wat in de weg zat om vanuit liefde en zachtheid te kunnen reageren, in plaats van met die boze automatische reactie. Het heeft mijn proces in gang gezet om al die voorvallen uit mijn verleden die de NZO gevoed hebben, onder ogen te zien en in contact te komen met het verdriet wat eronder lag. Terugkijkend op de trainingsdagen is het eigenlijk heel snel gegaan, wat vele gesprekken in de privé-sfeer simpelweg niet bereikten: de inzichten hoe het hele mechanisme voor mij werkte. Op cognitief vlak was het voorheen voor mij wel duidelijk waar het ongeveer vandaan kwam. Erbij kunnen komen, in contact komen met het verdriet en het integreren van het besef was voorheen nooit gelukt. De diversiteit aan oefeningen in de training, de tips en ervaringen van mijn mede-cursisten en het contact met hen, heeft mij door dat hele proces heen geholpen. Mijn resultaat? De avond na de training heb ik een lang gesprek gehad met een vriendin over mijn ervaringen in de training, wat ik geleerd had en mijn inzichten. Daar waar sommige vragen voorheen mijn instappen in NZO als gevolg zouden hebben, was er nu een ander resultaat: ik bleef in PZO. Zelf realiseerde ik mij dat in het moment niet zo. De feedback die ik kreeg maakte mij extra bewust van het resultaat: het werkt! En daar ben ik echt heel blij mee! Het is echt een bevrijding in mijn gevoel, ook het contact kunnen maken met mijn teleurstellingen en verdriet gaat ineens heel veel makkelijker. Ermee werken ook. Ik denk daarom ook dat de emotie-gps ineens ook nog een niveau dieper geïntegreerd is. De enkele teleurstelling die door mijn gedachten ging, werd ook bijna automatisch weer gecorrigeerd. Ik vind het zo’n fijn resultaat, dat ik daarom ook vind dat als iemand last heeft van hardnekkige NZO’s, hij/zij zich tekort doet door Open & Vrij niet te doen. Ik kan het echt van harte aanraden!

Paul de Haan

 

Open en Vrij

Ik heb mijzelf nog nooit zoiets waardevols cadeau gedaan, so thank me and thank you Amethist.

Ik heb de training Open en Vrij gevolgd. Ik heb prachtige stappen gezet sinds het volgen van de training ‘Persoonlijk Leiderschap’ en had nooit voor mogelijk gehouden dat deze mate van geluk voor mij was weggelegd. Toch bleef ik het gevoel houden dat ik op 75% zat, en lukt het mij niet voorgoed af te rekenen met een bepaald destructief systeem. Ik merkte dat het kwam doordat ik een hoop onopgelost-oud-verdriet bij me droeg en het lukt mij niet dit aan te gaan. De training Open en Vrij heeft mij geholpen in mijn zoektocht naar die ingang. Achteraf voel ik me licht, fris, sterk en schoon. Ik ben nog beter in contact met mijn gevoel en voel me gerest. Ik heb mijzelf nog nooit zoiets waardevols cadeau gedaan, so thank me and thank you Amethist.

Rutger Tideman

 

Open en Vrij

Ik heb ontdekt waar ik mijn eigen herder & drager ben ik mijzelf.

Ik heb ontdekt waar ik mijn eigen herder & drager ben ik mijzelf. Een plek waar ik naar toe kan om kracht uit te putten en mijn oerliefde voel. Dat is onbeschrijfelijk waardevol. Ik ben lichter, vrijer en nog sterken.’

Saskia van Emmerick

 

Open en Vrij

In de training kwam ik shit tegen uit mijn jeugd waarvan ik me niet of niet volledig bewust was, maar waarvan ik me heb gerealiseerd dat het me in het dagelijks leven belemmert.

‘In de training kwam ik shit tegen uit mijn jeugd waarvan ik me niet of niet volledig bewust was, maar waarvan ik me heb gerealiseerd dat het me in het dagelijks leven belemmert. Door dat op te ruimen voor ik ruimte en vertrouwen. Ik voel me open voor contact. Het is alsof ik weer een laag afgepeld heb en dichter bij mijn kleine ik ben gekomen.’

Tessa

 

Open en Vrij

Het voelde voor mij veilig en warm.

"Een week geleden Open en Vrij gedaan. Een aanrader als je zit met Negatieve ZijnsOvertuigingen en/of oud verdriet kan ik nu zeggen. Het voelde voor mij veilig en warm. Een goede plek om rustig te gaan voelen wat nog niet gezien was door mijzelf maar wel in de weg zat. Ik heb veel boosheid kunnen achterlaten. En nu na een week merk ik dat het makkelijker is om mijn gevoelens te voelen. Vanavond kon ik met een yoga-oefening mijzelf in mij kracht voelen staan. Dat is winst."

Yessica de Vries

 

Persoonlijk Leiderschap

Krachtige training waarin ik op een duidelijke en liefdevolle manier geconfronteerd werd met al mijn sabotage strategieën.

"Krachtige training waarin ik op een duidelijke en liefdevolle manier geconfronteerd werd met al mijn sabotage strategieën. Wat me erg aanspreekt is de praktische toepassing. Het blijft niet alleen bij een mooie ervaring maar ook in mijn dagelijkse leven zet ik nu mijn gedrag wat tegen me werkt om in gedrag wat werkt en energie oplevert. De organisatie rondom de training is professioneel, prettig en de trainer van de training en het team zeer kundig. Ik verwijs met een gerust hart regelmatig mensen door naar deze organisatie. "

Brenda Sarbach

 

Persoonlijk Leiderschap

Mijn leven vandaag de dag.... heeft onvoorstelbaar veel magie... Het grootste deel daarvan heb ik te danken aan de PL training.

"Ik was al anderhalf jaar lang bekend met deze training, via een oud-deelnemer. Ze vertelde me dat het me ontzettend kon helpen groeien, op een manier welke ik nog niet had meegemaakt (ter info; ik dacht het allemaal wel te weten...) Uiteindelijk ben ik de training gaan doen in september 2013. Mijn leven vandaag de dag.... heeft onvoorstelbaar veel magie... Het grootste deel wat ik te danken heb aan de PL training. Ik heb mijn emoties onder controle, bezit een mate van zelfwaarde en respect zoals nooit tevoren, behandel mijn medemens gelijkwaardig en liefdevol, heb de liefde van mijn leven ontmoet, studie van mijn dromen met een 8,5 afgerond en sta nu aan de start van een nieuw avontuur. Deze training geeft je begrip over liefde, liefde voor jezelf en liefde voor de ander, op een manier welke dusdanig indrukwekkend is, dat het je positief transformeert boven verwachting. Elk individu in onze groep heb ik herboren zien worden tijdens deze training. Wat een heling.... Waanzinnig. Ik was sceptisch over de kosten, vond het veel geld en hoor dat ook bij mijn vrienden nu. Het eerste weekend was elk dubbeltje al waard, zoveel groei als daar al in zat. Wil je het heft in eigen handen nemen in het leven, je dromen uit laten komen en echt, maar dan ook echt, in verbinding staan met jezelf en je omgeving, dan raad ik je deze training zeker aan."

Daan Gorter

 

Persoonlijk Leiderschap

De training is zeer diepgaand en brengt je terug naar jezelf,

"Gineke is een zeer intelligente, sensitieve en sterke vrouw. Ze is in staat om iedereen liefdevol te confronteren met zijn eigen gedrag waarbij ze je wel in waarde laat. Persoonlijk leiderschap heeft mij, en andere deelnemers, enorm geholpen. De training is zeer diepgaand en brengt je terug naar jezelf, zodat je daarna uit je slachtofferrol gaat en in je leven stappen gaat maken. Ze doet dit zeer krachtig, zodat blijven stil staan eigenlijk geen optie is. De training beslaat veel uren, is erg intensief en er zijn ongeveer 40 mensen aanwezig. "

Evelien

 

Persoonlijk Leiderschap

Wauw, wat een ervaring! We maken het onszelf allemaal zo moeilijk en dat is zo niet nodig.

"Wauw, wat een ervaring! Van negatief naar positief. Het leven is een feestje, elke dag. Ik heb ontzettend genoten van deze training en ik kan 'm iedereen aanraden. We maken het onszelf allemaal zo moeilijk en dat is zo niet nodig. Heerlijk wat een rust een vrijheid ik nu ervaar. "

Femke de Vries

 

Persoonlijk Leiderschap

Een geweldige training. Beter dan alles wat ik hiervoor gedaan heb.

"Een geweldige training. Beter dan alles wat ik hiervoor gedaan heb. Dit is het grootste en beste cadeau wat ik mijzelf gegeven heb.Ik heb zo ontzettend veel geleerd en leer zo ontzettend veel. Gineke en Marije zijn geweldig !!!"

Ingrid ter Laan

 

Persoonlijk Leiderschap

Ik ben al ruim 20 jaar bezig om van mijn onzekerheid af te komen. Ik hebben allerlei trainingen, workshops en therapieën gedaan maar nooit had het impact zoals bij deze training.

"Ik kan niet anders zeggen "wat een fantastische training". Alle onderdelen zitten fanatisch in elkaar. Ongelofelijk, ik ben al ruim 20 jaar bezig om van mijn onzekerheid af te komen. Ik hebben allerlei trainingen, workshops en therapieën gedaan maar nooit had het impact zoals bij deze training. Voorheen durfde ik me niet te laten zien en maakte me onbewust altijd onzichtbaar. Vervolgens was ik terleurgesteld dat ik altijd over het hoofd werd gezien en anderen mijn talenten niet zagen. Dat is nu totaal anders. Door de training Persoonlijk Leiderschap heb ik geen last meer van deze onzekerheid, waardoor ik vanuit allerlei onverwachtse hoeken leuke aanbiedingen krijgen. Ik voel me sterk en krachtig en geniet echt elke dag van mijn leven en mijn somberheid is verdwenen. Ook als het eens tegenzit. Dankzij de training heb ik tools in handen om dit direct te veranderen. Een EHBO kit bij emotionele ongemakken."

Jessica Bentata

 

Persoonlijk Leiderschap

Via deze training heb ik mijn eigen antwoorden gevonden, met daarbij de mogelijkheden om er zelf mee aan de slag te gaan.

"Ik leidde een rijk en gelukkig leven. Zorgeloze jeugd, fijne studietijd, alles ging top. Tot uit het niets de paniek bij me toesloeg: angst, verdriet, ik wist niet wat me overkwam. Diep van binnen wist ik dat het met de dood van m'n moeder te maken had. Maar dat was toch al zo lang geleden? En dat had ik toch verwerkt? Het ging me zelfs relatief makkelijk af! Ik ben met m'n problemen bij een psycholoog geweest. Zes sessies en die gaven een diagnose, wat rust en enige duidelijkheid. 'Verlate rouw' en het gaat vanzelf over, een kwestie van tijd. Toch was dit voor mij niet voldoende. Ik wilde met mijn problemen aan de slag, zelf iets bewerkstelligen, weten wat er precies gaande was. Via wat omwegen kwam ik bij deze training persoonlijk leiderschap. Heel eerlijk vond ik het een lastige stap om te zetten. Maar achteraf heb ik er geen moment spijt van gehad! Via de vele knap in elkaar grijpende werkvormen ben ik erachter gekomen wat precies mijn probleem was en wat de exacte oorzaken waren van de angst en het verdriet. Geen externe vage diagnose, geen klopje op de schouder met de woorden 'het komt goed'. Via deze training heb ik mijn eigen antwoorden gevonden, met daarbij de mogelijkheden om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik leid opnieuw een rijk en gelukkig leven en dat heb ik grotendeels aan deze training te danken. Het knappe aan de training is dat je in zeer korte tijd tot zeer diepe inzichten en resultaten komt. Je doet dit uiteindelijk zelf. Daarbij komen er zoveel onderwerpen aan de orde, dat ik er uiteindelijk veel meer uit heb gehaald dan alleen antwoorden op mijn eigen vragen. Ik ga nu ook relaxter naar m'n werk, maak veel bewuster mijn eigen keuzes en doe dit veel meer op gevoel. "

Rien Ramerman

 

Persoonlijk Leiderschap introductieworkshop

Ik vond het eigenlijk zo goed dat ik me nog dezelfde avond heb aangemeld voor de Training Persoonlijk Leiderschap

"Ik vond het eigenlijk zo goed dat ik me nog dezelfde avond heb aangemeld voor de Training Persoonlijk Leiderschap die in april gegeven wordt. Ik heb ook direct het geld overgemaakt heb. "

De Jong

 

Persoonlijk Leiderschap introductieworkshop

Super, al direct het gevoel dat het bij mij past.

Super, al direct het gevoel dat het bij mij past, zodoende ook direct aangemeld. Het ontvangst zou ik verbeteren, ik kwam beetje verdwaald binnen en wist niet wie van Amethist was bij binnenkomst"

Gijs Timmermans

 

Persoonlijk Leiderschap introductieworkshop

Ik vond Gineke heel inspirerend, ik heb me opgegeven voor de training in het najaar en heb hier veel zin in. "

Ik was verrast dat het zo'n grote groep was, desondanks was er alle aandacht voor de individuele deel nemers.Ik vond het geen workshop, maar wel een goede introductie voor de training. Mij is zeker duidelijk geworden wat de bedoeling is van de training. Ik vond Gineke heel inspirerend, ik heb me opgegeven voor de training in het najaar en heb hier veel zin in. "

Irma Haacke