Communiceren met Kinderen

Heb jij ook wel eens moeite om regels te handhaven in huis? Of zou je willen dat je meer contact had met je kind? Waarom gedraagt hij zich in die ene situatie altijd zo dwars? Hoe kun je zorgen dat ze nu gewoon even opschieten? En waarom is je dochter de laatste tijd zo stil?

Kinderen hebben is prachtig. Maar soms kan het ook frustrerend zijn als je na een dag keihard je best doen weer een grote mond terugkrijgt, of als je het gevoel hebt dat je de hele dag alleen maar politieagent aan het spelen bent. Of als je achteraf spijt hebt omdat je een keer bent uitgevallen terwijl dat eigenlijk niet op zijn plaats was. 

In deze training leer je met je kinderen te communiceren op een manier die wederzijds begrip en respect bevordert. Je leert om regels te handhaven op een manier die voor je kinderen prettig is, en waarmee je verzet voorkómt. We gaan het hebben over conflicten, het voorkomen en het oplossen ervan. Over het motiveren van kinderen voor nieuwe ideeën, en het omgaan met teleurstellingen van een kind. Over actief luisteren, effectief helpen en kritiek geven. Kortom, aan het einde van de training ga je met een hele koffer aan nieuwe instrumenten en technieken naar huis!