Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Privé

Wil jij je relaties verbeteren? Begrijpen waarom sommige mensen altijd zo stug reageren of waarom andere mensen altijd te laat komen? Tussen praten en de boodschap begrijpen zitten niet alleen een paar oren, maar een heel gebied van vertaling en perceptie. In deze training leer je niet alleen de ander te begrijpen, maar ook je communicatie aan te passen zodat de ander jou ook optimaal begrijpt en de communicatie heel prettig vindt. Dit maakt je relaties harmonieuzer, diepgaander en effectiever.

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Op het werk

Heb jij ook zo'n collega met wie het op de een of andere manier gewoon niet klikt? Of heb je het enorm gezellig bij de koffieautomaat maar lukt het niet om duidelijke afspraken te maken? Wil je beter weten wat er speelt bij de mensen uit je team die niet zo snel hun mond open doen? Wil je al je klanten benaderen op een manier die voor hén het prettigste is? Leer de communicatiestijl van de ander te spreken om je relaties te verbeteren en optimaal resultaat te halen!

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Zorgverleners

Communicatie is een belangrijk onderdeel van het werken in de zorg. Wil je je cliënten kunnen aanspreken in hun eigen communicatiestijl zodat ze zich gehoord en op hun gemak voelen? Goed weten hoe je jezelf in de markt zet als zelfstandig hulpverlener? Optimaal samenwerken met collega's en efficiënt communiceren onder tijdsdruk? Maak kennis met de verschillende communicatiestijlen zodat je gesprekken soepel, effectief en harmonieus verlopen.

Communicatie en Sociale Gedragsstijlen

Docenten

Iedere leerlingen in je klas communiceert op zijn of haar eigen manier. Voor de ene leerling is het fijn als je hem in de rede valt en to the point brengt terwijl de anere leerling niet zegt wat er aan de hand is als je geen stilte laat vallen. En de ene leerling wil de structuur en abstracties horen terwijl de ander het pas begrijpt als je een voorbeeld geeft. Als je dan wilt dat élke leerling jou goed begrijpt en zich op zijn gemak voelt, is het begrip van de verschillende communicatiestijlen een essentieel instrument!