ZijnsOvertuigingen ®

Iedereen wil graag zelfverzekerd zijn. Mensen zijn op hun mooist als ze stralen van zelfvertrouwen en plezier maken zonder zorgen om de kwaliteit van hun prestaties of wat anderen van hen zullen vinden. Helaas lukt het niet altijd om dat zelfvertrouwen ook te voelen. Is het niet gek dat één vervelende opmerking of kritische blik onze gemoedstoestand zo kan veranderen dat we ons opeens onzeker, afgewezen, gekwetst of beledigd voelen? Of dat het maken van een fout ons het gevoel kan geven dat we nutteloos of waardeloos zijn?
Hoe we ons voelen is in grote mate afhankelijk van welke onbewuste overtuigingen we geloven. En dan in het bijzonder de overtuigingen over wie en wat we zijn: de ZijnsOvertuigingen. Een positieve zijnsovertuiging is bijvoorbeeld: ik ben goed, of ik ben lief. Een negatieve is: ik ben waardeloos, of ik ben stom. Welke ZijnsOvertuiging je gelooft heeft een enorme invloed op hoe je de wereld beleeft en op je gevoelens. Het erkennen én veranderen van deze overtuigingen geeft je een grote mate van controle over je gevoelsleven. In veel situaties ontzettend bevrijdend!
En het geeft rust. Je bent echt niet meer bezig met wat men van je vindt. Heerlijk!
En het geeft heel veel energie. Omdat je niet meer bezig hoeft te zijn met het vermijden van situaties waarin men zou kunnen zien of vinden dat je stom bent, of waardeloos, of niet goed genoeg. En omdat je niet meer bang hoeft te zijn dat je prestaties niet goed genoeg zijn. Dat scheelt heel erg veel energie. 

Werken met je ZijnsOvertuigingen heeft een geweldig resultaat op je gevoel van geluk, je energie, je efficiëntie, je effectiviteit, je succes, je communicatie, je loopbaan, je relaties, enzovoorts. Op alles. En dat zonder dat je hoeft te veranderen! Je kunt jezelf helemaal niet veranderen, want wat je bent, dat is een bundel talenten en kwaliteiten en die blijft altijd hoe hij is. Wat je vindt en wat je kunt en doet, dat kun je veranderen. En als je over je kern een negatieve overtuiging hebt, dan lukt er maar weinig meer. Als je je beeld over je kern corrigeert, dan gaat er een wereld voor je open. En dat is ook logisch: als je in de kern corrigeert, heeft dat effect op alle lagen daarboven.

Met jezelf werken met ZijnsOvertuigingen® leer je in onze training Persoonlijk Leiderschap.