I - Professioneel Coachen

In module I van de coachopleiding maak je je diverse gesprekstechnieken en coachtechnieken eigen, zoals Oplossingsgericht Coachen en Socratisch Coachen. Je krijgt kennis van communicatiestijlen en gedragsstijlen. Door het kunnen herkennen en toepassen van communicatiestijlen in een coachgesprek zal je cliënt zich veilig en begrepen voelen.  

In het tweede deel van deze module van de coachopleiding gaan we in op het werken met contactpunten en energie.  Naast de diverse coachtechnieken leer je om gebruik te maken van je intuïtie. Je ontdekt hoe je de kleine signalen, die vertellen wat je cliënt écht op zijn hart heeft, kunt signaleren en inzetten.
Ook gaan we dieper in op onbewuste overtuigingen op verschillende niveaus, de werking van het brein en afweermechanismen.
Vervolgens gaan we in op de slachtoffermodus versus eigenaarschap en we behandelen een specifieke aanpak om in te zetten bij faalangst.
Dit alles is gebaseerd op een heel speciaal en werkbaar door ons ontwikkeld mensbeeld, dat op deze manier in geen enkele andere coachopleiding onderwezen wordt. Hiermee kun je als coach echt een verschil maken.

Resultaat

Na het volgen van de module Professioneel Coachen ben je in staat iemand met een leervraag op de niveaus competenties en communicatie effectief te coachen. Tevens ben je in staat iemand met problemen op het gebied van het incasseren van teleurstelling en verlies te coachen. Je merkt het op als succes van voornemens geblokkeerd wordt door beperkende overtuigingen en je bent in staat je cliënt te helpen deze overtuigingen te transformeren in ondersteunende overtuigingen. Je weet hoe je je cliënt kunt ondersteunen zichzelf te ondersteunen in zijn leerproces. Je bent een uitstekend klankbord en je coachende houding doet je cliënt zijn of haar eigen oplossingen vinden. Je begrijpt wat projectie is en je past dit toe in het coachen van cliënten, doordat je goed door hebt wanneer je door het proces van de cliënt geraakt wordt in je eigen gevoeligheden en leerpunten. Je krijgt een grondige en stevige basis tot beginnend coach.

 

Duur

12 dagen gedurende 6 maanden

Toelatingseisen

HBO werk- en denkniveau

Toetsing

De toets bestaat uit een schriftelijke toets, bestaande uit theorievragen en een casus, en uit een praktische toets bestaande uit het voeren van een coachgesprek.

Erkenning

De opleiding is erkend door NOBCO en Het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).

Uitstroomniveau

  • Aspirantlid bij het COCOA (Coaching Collectief Amethist)
  • Foundation niveau van de NOBCO/EMCC (Nederlandse Orde van Beroepscoaches / European Mentoring & Coaching Council)
  • Voor het onderdeel communicatiestijlen in coaching: PE punten MfN (Mediation federatie Nederland)
  • Voor het onderdeel communicatiestijlen in coaching: PE punten NOBCO/EMCC