Heb jij ook wel eens het gevoel dat sommige zwangeren net iets méér kunnen gebruiken op het gebied van mentale ondersteuning? Bijvoorbeeld omdat ze overmatige angst hebben voor de bevalling, of omdat ze worstelen met de grote verandering die het krijgen van een kind is? Of wil je weten hoe je bijvoorbeeld het beste kunt omgaan met zwangeren die een trauma hebben opgelopen tijdens een vorige bevalling? Of die te maken hebben met een groot verlies? Lijkt het je leuk om meer te leren over het begeleiden van je cliënten met professionele coachtechnieken?
In de bijscholingen Coaching voor Verloskundigen gaan we in op verschillende coachmethodieken en aspecten van coachende gespreksvoering.
Er zijn twee opleidingen voor verloskundigen.
De kortere versie, waarin je leert om als verloskundige in alle situaties je cliënten meer coachend te begeleiden. Hiervoor volg je module I. Je leert veel over communicatie, over het helpen voorbereiden op een nieuwe toekomst, over het verwerken van verdriet om verlies, over het omgaan met een angstige barende, over het herkennen van rookgordijnen in een gesprek, waardoor je tijdens je gesprekken veel eerder tot de kern komt, over hoe je communicatie optimaal af te stemmen op die van je cliënt, over verschillende psychologische mechanismen en afweermechanismen waardoor je die kunt herkennen bij je cliënte en haar een stap verder kunt helpen, over het verwerken van verliezen en over het vervangen van beperkende overtuigingen door ondersteunende overtuigingen.
Module I levert 76 PE punten op voor het kwaliteitsregister van de KNOV: 16 uur bij- en nascholing, categorie A en 60 uur overige deskundigheidsbevordering, categorie D. Dit zijn genoeg punten voor een heel jaar bij- en nascholing en ook genoeg punten voor 5 jaar invulling van categorie D!
Daarnaast is er een langere versie, waarin je breder opgeleid wordt. Hiervoor volg je de modules I en II. Je leert behalve bovengenoemde onderwerpen ook om coachgesprekken met zwangeren te voeren, waarin je hen helpt vanuit kracht en zelfvertrouwen te opereren, in plaats van vanuit angst en onzekerheid en waarin je hen helpt om emotioneel stabiel te blijven. We behandelen het basale trauma waar alle angst op gebaseerd is, en je leert hoe je je cliënte kunt helpen om haar angst onder ogen te zien en te overwinnen. Na deze bijscholing heb je effectieve tools in handen om je cliëntes op emotioneel vlak te begeleiden, ook in lastige situaties! Het is een grondige opleiding, waarin je zelf ook aan je eigen ontwikkeling gaat werken. Dat is vaak confronterend en altijd leerzaam.
In de brochure lees je meer over de inhoud van beide modules.
Op deze opleiding zijn de bepalingen zoals genoemd in de studiegids voor de Beroepsopleiding tot Eclectisch Coach van toepassing.
Ben je geïnteresseerd in de opleiding en wil je meer informatie? Kom een langs op een gratis introductieworkshop!