Schoonheid

Schoonheid van mensenIk laat me raken door de schoonheid van de wereld. En door de schoonheid van de mensen, die de strijd om hun bestaan voeren. En door de grootsheid van de mensen die bezig zijn hun weg in het leven te vinden.

Ik laat me raken door het verlies in de wereld. En door het verdriet van mensen daarover, die huilen, rouwen om wat hen ontvalt. En door de kracht en de liefde die daaruit spreekt.

Ik laat me raken door de gedachte aan alle pijn en stress en boosheid en eenzaamheid en frustratie en irritatie die we zullen ervaren vandaag. Onnodig. We manipuleren onszelf daar naartoe. We kunnen dat net zo goed niet creëren als wel.  En eenmaal gecreëerd kunnen we ook besluiten om iets anders te doen. 

Omdat het destructief is. En onnodig. Gecreëerd vanuit vermijding. De vermijding van voelen wat er werkelijk is: schoonheid, verdriet en liefde

Dat andere, dat kan zijn mededogen, behulpzaamheid, het zien van de schoonheid in alles en in ieder moment en in ieder mens, verdriet om verlies, mildheid, zachtheid.

De wereld is prachtig en de mensen zijn prachtig. We hoeven het maar te zien, om geraakt te worden door de schoonheid.  Steeds opnieuw.


Reacties

Heb jij ideeen, opmerkingen, vragen of suggesties? Laat een reactie achter, deel je kennis en ervaring en kom nog eens terug om te lezen wat anderen hebben bijgedragen.


Je e-mailadres wordt niet getoond op de website.
Welke kleur hebben deze bloemen?