Coachopleiding voor Verloskundigen module I

Heb jij ook wel eens het gevoel dat sommige zwangeren net iets méér kunnen gebruiken op het gebied van mentale ondersteuning? Bijvoorbeeld omdat ze overmatige angst hebben voor de bevalling, of omdat ze worstelen met de grote verandering die het krijgen van een kind is? Of wil je weten hoe je bijvoorbeeld het beste kunt omgaan met zwangeren die een trauma hebben opgelopen tijdens een vorige bevalling? Of die te maken hebben met een groot verlies? Lijkt het je leuk om meer te leren over het begeleiden van je cliënten met professionele coachtechnieken? 

In de bijscholingen Coaching voor Verloskundigen gaan we in op verschillende coachmethodieken en aspecten van coachende gespreksvoering.

Er zijn twee opleidingen voor verloskundigen. 
De kortere versie, waarin je leert om als verloskundige in alle situaties je cliënten meer coachend te begeleiden. Hiervoor volg je module I. Je leert veel over communicatie, over het helpen voorbereiden op een nieuwe toekomst, over het verwerken van verdriet om verlies, over het omgaan met een angstige barende, over het herkennen van rookgordijnen in een gesprek, waardoor je tijdens je gesprekken veel eerder tot de kern komt, over hoe je communicatie optimaal af te stemmen op die van je cliënt, over verschillende psychologische mechanismen en afweermechanismen waardoor je die kunt herkennen bij je cliënte en haar een stap verder kunt helpen, over het verwerken van verliezen en over het vervangen van beperkende overtuigingen door ondersteunende overtuigingen. Deze module begint met het onderwerp Communicatie en Sociale Gedragsstijlen. Dit onderdeel kan ook los van de opleiding tot coach gevolgd worden en levert ook dan PE punten op voor het kwaliteitsregister van de KNOV. Klik hier voor meer informatie.
De rest van module I levert ook PE punyen op voor het kwaliteitsregister.  
Daarnaast is er een langere versie, waarin je breder opgeleid wordt. Hiervoor volg je de modules I en II. Je leert behalve bovengenoemde onderwerpen ook om coachgesprekken met zwangeren te voeren, waarin je hen helpt vanuit kracht en zelfvertrouwen te opereren, in plaats van vanuit angst en onzekerheid en waarin je hen helpt om emotioneel stabiel te blijven. We behandelen het basale trauma waar alle angst op gebaseerd is, en je leert hoe je je cliënte kunt helpen om haar angst onder ogen te zien en te overwinnen. Na deze bijscholing heb je effectieve tools in handen om je cliëntes op emotioneel vlak te begeleiden, ook in lastige situaties! Het is een grondige opleiding, waarin je zelf ook aan je eigen ontwikkeling gaat werken. Dat is vaak confronterend en altijd leerzaam. Ook module II levert PE punten op voor het kwaliteitsregsiter van de KNOV.

In de brochure lees je meer over de inhoud van beide modules.
Informatieavond over de Coachopleiding voor Verloskundigen    

  • Je wilt ook de zwangere die méér nodig heeft helpen.
  • Je bent geïnteresseerd in helpende gespreksvoering.
  • Je bent benieuwd naar de (afweer)mechanismen van de menselijk psyche.
  • Je wilt zwangeren helpen positief met hun angsten om te gaan.
  • Je wilt je cliëntes helpen om gezond  met hun teleurstellingen en verliezen om te gaan.

Tijdens de informatieavond voor de Coachopleiding voor Verloskundigen vertellen we je meer over wat het vak van coach inhoudt, hoe de opleiding in elkaar zit, wat je kunt als je de opleiding voltooid hebt en hoe je dit kunt toepassen in een coachpraktijk en/of in je verloskundigenpraktijk.

Meerdere malen per jaar wordt er een gratis introductieworkshop gegeven.