Boekrecensie onorthodoxe interventies bij coachenSamenvatting
"Onorthodoxe interventies bij coachen" gaat vooral over het bewust afstemmen op de energie, de ademhaling, en het gevoelsleven van de cliënt. Om zodoende inzicht te krijgen waar blokkades en mogelijkheden liggen. Een belangrijk onderwerp, dat bij een goede toepassing veel kan bijdragen, omschreven voor beginnende coaches.

Recensie
Het onderwerp dat Cobi Brouwer voor dit boek gekozen heeft is een belangrijk onderwerp.  Bewust afstemmen op de non-verbale signalen van je cliënt doet je coaching veel meer impact hebben in kortere tijd en je bereikt indien nodig meer diepgang. Dat weet ik uit ervaring.

Het boek is voorzien van veel korte praktijkvoorbeelden en praktische oefeningen. De opbouw is logisch, met een goede structuur en verhaallijn. Hierdoor leest het boek makkelijk weg en is het niet per se nodig om het boek van voor naar achteren te lezen. De oefeningen kunnen als dagelijks ritueel of ter ondersteuning bij de wens voor meer persoonlijke – en professionele ontwikkeling dienen.

Na het lezen van de titel had ik andere verwachtingen. Onorthodox vond ik de inhoud niet. Het lijkt mij basisstof voor iedere coach.
En wat ik ook jammer vind is dat het veel gaat over de beleving van de coach en weinig over de beleving van de cliënt en het echt aanvoelen van de cliënt. 
- Geschreven door: Jessica Doude van Troostwijk -